Шестзнаци се родиха в Берлин

Бебетата са седмачета и тежат между 800 и 900 грама
20 окт 2008 14:58,
26
Шестзнаци се родиха в Берлин
Снимка: БГНЕС

В четвъртък  в болница в Берлин са се родили шестзнаци - четири момчета и две момичета, които са в добро здравословно състояние.

Шестте бебета тежат между 800 и 900 грама и са родени на 27-ата седмица от бременността или два месеца по-рано от предвиденото и са в "стабилно състояние", съобщиха от болничното заведение.

За последен път в Германия са се раждали шестзнаци през 1986 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 15 години
Обикновено толкова много деца наведнъж се раждат при приемане на лекарства, което води до оплождане на няколко яйцеклетки.Много е тежка такава бременност и в развитите държави се наблюдава внимателно. Обикновено държавата е в помощ на такива робители. В България такива деца не могат да оживеят. Причината е, че обикновено те не могат да се износят докрай и се раждат с ниско тегло. Трябва да се поставят в кувьози, а у нас няма качествени такива. Например аз родих дете в Пловдив и то беше1930 грама. Поради това, че не бе поставено в кувьоз, то почина. Грубият коментар на лекаря беше"Ти ще имаш друго дете". Моралът, базата и профилактиката на безплодие не позволяват деца при такава бременност да оживеят, освен ако Господ не е пожелал. На родителите желая здраве, щастие и нерви дебели като корабни въжета, за да се справят със всички трудности.
24
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 15 години
Пиша 6-ца на таткото и майката) Да са живи и здрави всичките:)
23
0
 
2
 
! Отговори
NoName преди 15 години
drugite dvete gi nqma zashtoto se sbiha i napusnaha otdelenieto na BigBrother P:DDD
22
0
 
2
 
! Отговори
po преди 15 години
Няма дума шестзнаци. Това неграмотниците го измислиха като приравняват по звучене би- към бли-.Тогава двойката близнаци трябва да се нарича бизнаци, а не близнаци.Коректно е шест близначета или тройка близначета или две близначета.Преди получаването си на дипломата от журналистическия факултет, начинаещите журналисти да бъдат подложени на диктовка за 8 ми клас.Ще видите чу де са!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Na nimkata obace sa 4 bebeta. kwo-dve sa si otisli ili tezi sa gi izgonili.
20
0
 
2
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Има страхотни лекари и много добри отделения, не всичко е черно в нашата страна, нека да оценим усилията на тези, които се опитват да подобрят нещата.За лекаря от Пловдив, гледах го, държа се отвратително, не се съмнявам, че случаят е следствие на лекарска небрежност.
19
0
 
2
 
! Отговори
Моника преди 15 години
Първо почетете и тогава коментирайте......точно шестзнаци се наричат,не че и шест близнаци не е вярно.Второ имам опит в това и мога да опровергая становището,че в Бъргария не е на добро ниво обслужването в родилните домове - родих двамата си сина-близнаци ,съответно с тегло 4.100кг. първия и 3.300кг. втория ,разбира се с цезарово сечение и то в края на деветия месец(на термина) и всичко беше толкова професионално и благоприятно за мен и второродните ми деца и това не "днес",а преди 10 години (09.02.2009г.) и то в Окръжна болница -гр.Сливен........,така,че не "плюйте" непрекъснато всичко що е българско!Благодаря на сърцатите лекари на България!
18
0
 
2
 
! Отговори
6pac преди 15 години
God bless the newlyborns!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 15 години
32 годишна американка роди 3 момчета и 3 момичета - Бейли, Моли, Саван, Кол, Блейк и Браун.Съпругът и - 29 годишния Брайън - изкарва добри пари като мениджър по продажбите, но се съмнява дали вече ще им стигат парите.В първите дни купил - 38 бутилки с изкуствено мляко, 18 пакета с бебешко бельо и купища памперси.Майката има 2 спонтанни аборта и след взимане на стимулиращ препарат - хоп и шестзнаците! Първоначално са шокирани,но след това щастливи от новината,че ще имат 6 деца. Предлагат и да убият 3 от децата и, но те отказват.Започват 9 страшни месеца. След 4-я месец майката е непрекъснато на легло. Наблюдавана е от най-добрите специалисти. Необичайни мерки взимат за раждането. екипът е от 4-***. Всяко от децата се ражда 5 мин. след другото. Средно тегло - 1.400кг.Първоначлано състоянието на майката е критично, дишането и отслабва. В един момент таткото осъзнава,че може да изгуби всичко,което е имал. и започва да се моли.Сега семейството живее щастливо и НЕ иска да има повече деца. Брайън се е записал за операция за стерилизация. При мисълта за още деца - ги полазват тръпки.
16
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Супер! Да са живи и здрави! Сигурно ще е много весело, обаче и голямо изпитание за родителите.
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Plovdiv ima rodilni otdelenja deto si jiva-umrjala v tjah.
14
0
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 15 години
v Plovdiv beshe- 986 gr ne bilo bebe + roditelite oste nqmat okon4atelna informacia po slu4aia i ne sa si vidiali bebeto...
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
А директор на една болница в България/мисля, че беше в Пловдив/ каза, че бебе родено 900 грама и в седмия месец се счита за аборт и затова е починало в тяхната болница и се държеше грубо с родителите, които искаха подробности за смъртта на детето си
12
0
 
2
 
! Отговори
morzy преди 15 години
6 x 2 = 12V koi krai govorim na ***, nin4e? 4e mi e interesno :D
11
0
 
2
 
! Отговори
do 10 negramotnata преди 15 години
Nino nino kuha si kat leka 6 bliuznaci golqm smqhhhh , 4e tragnala jurnalqta da kritikuva yazak , 4e si mi ada6ka xaxaxa
10
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 15 години
Казва се "шест близнаци", а не шестзнаци. Аман от неграмотни ***
9
0
 
2
 
! Отговори
станишев преди 15 години
егати търбуха е имала тази жена но да са живи издрави а щом са в Германия няма да имат никакви проблеми по отглеждането там не е БГ да те е страх и 1 да имаш
8
0
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 15 години
Да, от гледна точка на децата ще им е добре... ама на родителите хич не им завиждам. :( Аз с едно диваче едва се справям.
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
не знам за родиделите, ама сигурно е мн. хубаво да имаш 5 братя и сестри близнаци :))
6
0
 
2
 
! Отговори
brigante преди 15 години
хаха яко:)цял волейболен отбор:)те кучетата раждат по-малко бе:)тоз чернобил кво ли не прави:)