Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистерията на близнаците

Мистерията на близнаците

Мистерията на близнаците

Близнаците са два вида - еднояйчни и двуяйчни. Първите са родени в следствие делението на една оплодена яйцеклетка. Те са винаги еднополови и имат еднакъв генопит, приликата между тях е изключителна, особено в ранните стадии на живота им. Отпечатъците им са еднакви.

Двуяйчните близнаци са родени вследствие едновременното оплождане на две яйцеклетки. Приликата между тях не е по-голяма от тези на останалите едноутробни братя и сестри.

Мистерията на близнаците

Телепатията се среща и при близнаците от двата вида. Те могат едновременно да решат да си позвънят по телефона или пък да изразят една и съща мисъл. Още по-загадъчна обаче е способността им едновременно да изпитват болка или отчаяние.

През юли 1948 година Алис Лам седяла спокойно в дома си в Спрингфийлд, щата Илинойс, когато силен невидими удар в лявата страна на тялото й я изхвърля от стола й.

Ударът е придружен с остра болка и е последван от шок. Точно в същия момент на 11 километра разстояние, еднояйчната й близначка Даян е отхвърлена в другия край на вагона, тъй като влакът, с който пътува, дерайлира. Тя е с две счупени ребра и тежко сътресения на мозъка.

Сестра й в Спрингфийлд си прави рентгенова снимка няколко дни по-късно, която установява две счупени ребра на същото място като на Даян.

Друг трагичен случай е отразен в австралийското списание "Истина" от госпожа Джойс Кромински. Близначката Пег умира на път за болницата след автомобилна катастрофа, при която воланът я пронизва в гръдния кош. В момента на злополуката нейната сестра-близначка Хелън се събужда с писъци в дома си. Родителите й викат линейка, тъй като тя се оплаква от силни болки в гърдите. По пътя за болницата Хелън също умира.

Един от най-известните случаи е този на братята-близнаци Джим, родени през 1939 година в Пика, Охайо. Те били дадени за осиновяване четири чедмици след раждането им. Едно от момчетата било взето от Ърнест и Сара Стрингер, които го наричат Джим. Те смята, че близнакът му е починал при раждането, но той пък е осиновен от Джес и Лусил Луис, които също му избират името Джим.

Джим Луис расте, но непрекъснато изпитва чувството, че има брат-близнак. През 1979 година започва да го издирва. С помощта на съда, разрешил осиновяването, двамата мъже на по 32 години, най-после се срещат в дома на Джим Спрингер.

Те мигновено установяват контакт, но в хода на разговора разкриват удивителни съвпадения в живота си. Ето само някои от тях:

- и двамата близнаци се женят за жени на има Линда, след това се развеждат и се омъжват повторно за жени на име Бети.

- Луис нарича първия си син Джеймс Алън. Спрингер също нарича сина си Джеймс Алън.

- и двамата имат куче, което се казва Трой.

- и двамата са работили във верига от заведения за хамбургери и в бензиностанция, работили са и като заместник-шерифи.

- и двамата карат Шевролет, пият една и съща марка бира и пушат едни и същи цигари.

- и двамата водят семействата си на почивка на един и същи плаж близо до Сейнт Питърсбърг, Флорида.

- имат навика да гризат ноктите си.

- обичат да се занимават с дърводелство в собствените си работилнички, обичат автомобилните състезания и не понасят бейзбола.

- и двамата са претърпели леки сърдечни крици и страдат от мигрена и хемороиди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
42
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Митка
Митка
14.01.2013 14:51
Аз мисля, че това са измислици. Съгласна съм с факта, че могат да си позванят по 1 и също време, да чувстват ако нещо не е наред с близнака им. Има телепатия, но тези глупости, че едната катастрофирала и другата и тя със счупени ребра и тя умира са пълни глупости. Кой интелигентен човек и с поне малко физична, химична и биологична познателност би повярвал!
2
0
Teddi
Teddi
15.05.2012 14:35
ОМГ.. Яко..!!
0
0