Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-12 12:16:33 +0300 Кърменето на две бебета едновременно може и да изглежда като непреодолимо препятствие, но всъщност е напълно постижимо. 5 съвета за кърмене на близнаци

5 съвета за кърмене на близнаци

5 съвета за кърмене на близнаци 470 900
Кърменето на две бебета едновременно може и да изглежда като непреодолимо препятствие, но всъщност е напълно постижимо.

Следвайте тези съвети, за да улесните процеса!

1.    В началото винаги хранете децата поотделно. Това ще ви даде усещане за сигурност, тъй като и двете ви ръце ще са свободни, за да направлявате бебето и гърдата. След като първото бебе се нахрани, поемете второто, като използвате втората гърда.

2.    След като вече сте готови да започнете да храните и двете бебета едновременно, открийте най-удобната за вас позиция.

3.    За да сте сигурни, че бебетата ви поемат достатъчно мляко, проверявайте редовно пелените им. На първия ден след раждането трябва да имат по една мръсна пелена, две на втория, три на третия, три или четири на четвъртия плюс още три до шест мокри пелени на ден.

4.    Често се случва едното бебе да суче по-добре от другото. Ако усещате, че и при вас е така, редувайте новородените и сменяйте гърдите, за да се уверите, че и двете деца са добре нахранени.

5.    Не се притеснявайте, че не сте в състояние да произведете достатъчно мляко за две бебета. Докато наддават нужното тегло и проверката за мръсни и мокри пелени е успешна, всичко е наред!


Източник: thestir.cafemom.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори